Ontdekken

Onderzoeken

Ondernemen

De Vreedzame school

Ouderbetrokkenheid

Gedurende het schooljaar zijn er verschillende ‘georganiseerde’ contactmomenten met ouders, welke belangrijk zijn voor de betrokkenheid van de ouders bij het onderwijs. Naast deze georganiseerde contactmomenten is het altijd mogelijk dat ouders en leerkrachten een afspraak maken om met elkaar te praten over het welbevinden of de ontwikkeling van een kind. Het initiatief hiervoor kan bij de leerkracht of bij de ouder(s)/verzorger(s) liggen.

De georganiseerde contactmomenten zijn:

  • In de tweede schoolweek houden we normaal gesproken welkomstgesprekken met de ouders van de kinderen die nieuw bij de leerkracht in de groep zitten. Ouders krijgen een formulier met vragen over hun kind. We vragen ouders om het formulier in te vullen en mee te nemen naar het gesprek. Ouders vertellen aan de leerkracht van hun kind wat hun kind nodig heeft om een goed schooljaar te hebben.
  • Na ongeveer zes schoolweken les te hebben gegeven, houden we in iedere groep een informatieavond. De leerkracht vertelt inhoudelijke informatie over de groep en u kunt methoden inkijken.
  • In (oktober) november en april is er gelegenheid voor ouders om met de leerkracht te praten over hun kind. Deze gesprekken zijn facultatief, op aanvraag de leerkracht of de ouder(s)/verzorger(s).
  • Tweemaal per jaar nodigen we u uit voor een 10 minutengesprek over het welbevinden en de leervorderingen van uw kind, deze gesprekken vinden plaats in februari en juni.

Een aantal keer per jaar organiseren we een uitloopmoment. Op deze middagen bent u tot een half uur na schooltijd van harte uitgenodigd om de tijd te nemen om in de klas bij uw kind(eren) te kijken, waarbij uw kind(eren) u een aantal dingen van het werk in de klas kan laten zien. De data voor deze uitloopmomenten vindt u op de schooljaarkalender.

Verder hebben we verspreid over het schooljaar een aantal activiteiten waarbij de ouders van harte welkom zijn. Dit kan een viering zijn, zoals het kerstfeest, maar ook een presentatie van een projectweek, een ouderavond etc. U treft de data aan in social schools of op de jaarkalender, deze krijgen de kinderen aan het begin van het schooljaar mee naar huis.

Tijdens de informatieavond aan het begin van het schooljaar, krijgt u als ouder inzicht in wat de kinderen in het schooljaar gaan leren.Een korte mededeling over uw kind kunt u voor schooltijd aan de leerkracht kwijt.

Wanneer u iets meer tijd nodig heeft, kunt u hiervoor een afspraak maken bij de leerkracht. Dit kan ’s middags na schooltijd vanaf 14.45 uur en op vrijdag na 13.00 uur, i.v.m. de pauzetijden van de leerkrachten.

We maken gebruik van de ouderapp van social schools voor de communicatie tussen ouders en school. Social Schools is een app die de communicatie en samenwerking bevordert tussen school en thuis. Een complete communicatie-app voor scholen en ouders. Deze biedt allerlei functies die een basisschool nodig heeft in de 21-ste eeuw, zoals: planning van activiteiten en opgeven daarvoor, doorgeven van absenties, foto’s van wat we doen op school, snelle berichten van school of van de klas, het intekenen voor gesprekken, etc. Alle ouders van de leerlingen kunnen hierop inloggen.


Snel naar